kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Królik w sosie śmietanowo - warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

królik to pyszne i mieciutkie mięsko , wprost rozpływa sie w ustach

Królik w sosie śmietanowo -  warzywnym

Składniki:

Królik w sosie śmietanowo - warzywnym

 

 

Sposób przygotowania:

Królik w sosie śmietanowo - warzywnym
Królika dzielimy i myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym . Na rozpuszczone masło wykładamy kawałki królika wcześnej opruszone pieprzem solą i kminkiem . Obsmażamy przez kilka minut z obydwóch stron na złoty kolor , dorzucamy marchewkę i cebulę pocięte w talarki , podsmażamy przez chwilę , całość posypujemy mąką i mieszamy , zalewamy bulionem . Dusimy 50 min pod przykryciem , na koniec wlewamy smietanę wcześniej wymieszaną z odrobiną rosołu .Jeszcze przez chwilę Przez chwile dusimy . Królika można podać z chlebem lub ziemniakami.

Tagi:

mięso danie