agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Królik w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne białe mięsko z królika jednak wymaga trochę pracy. Najlepiej smakuje z buraczkami na ciepło i ziemniakami

Królik w sosie śmietanowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Królik w sosie śmietanowym

 

 

Sposób przygotowania:

Królik w sosie śmietanowym
Mięso z królika wypłukać i zalać wodą. Dodać listek laurowy, angielskie ziele, czosnek, sól i pieprz do smaku. Gotować ok. 2 godziny. Po tym czasie kiedy woda się wydusi robimy sos. Dodajemy śmietanę ok. 150-200 ml. Jeżeli jest za rzadki zagęścić mąką. Danie najlepiej smakuje gdy podamy je z ziemniakami i buraczkami na ciepło.
Królik w sosie śmietanowym
Mięso gotować w zalewie przez ok. 2 godziny
Królik w sosie śmietanowym
Dodać śmietanę i ewentualnie zagęścić mąką
Królik w sosie śmietanowym
Mięsko jest już gotowe do jedzenia najlepiej z buraczkami

Tagi:

mięso danie