goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Królik zapiekany z majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jest smaczny, a co najważniejsze jego mięso jest bardzo zdrowe

Królik zapiekany z majerankiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Królik zapiekany z majerankiem

 

  • królik 1 sztuka (około 1 1/2 kg)
  • cebula 2 sztuki
  • majeranek 2 łyżeczki
  • czosnek 3 ząbki
  • liść laurowy
  • smalec
  • sól
  • wegeta

Sposób przygotowania:

Królik zapiekany z majerankiem
Królika oczyszczamy. Nacieramy przyprawami, odstawiamy na około 2 godziny. Następnie przekładamy go do naczynia żaroodpornego, obkładamy plasterkami cebuli oraz czosnku, posypujemy obficie majerankiem. Mięso zapiekamy w piekarniku. Podajemy z ziemniaczkami, surówką.
Królik zapiekany z majerankiem
Mięso z królika obficie posypujemy majerankiem
Królik zapiekany z majerankiem
Królika zapiekamy około 1 1/2 godziny w 180 stopnaich

Tagi:

mięso danie