kasiunia16_16

kasiunia16_16

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Krówka 4

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Słodziutka, rozpływająca się w ustach..dla smakoszy..słodzizny

Krówka 4

Składniki:

Krówka 4

 

  • 3 szklanki cukru
  • 1 szklanka śmietany słodkiej.
  • 1 łyżeczka cukru
  • trochę wody
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1i1/2 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 1 kostka margaryny
  • dżem

Sposób przygotowania:

Krówka 4
Upiec biszkopt według własnego uznania. 3 szklanki cukru i 1 szklankę śmietany- gotować około 17 minut,aż się zgęstnieje. Później odstawić na bok. Karmel: 1 łyżeczka cukru i trochę wody- przypalić na patelni. Gdy karmel będzie brązowieć wlać do masy a następnie ostudzić i połączyć z 1/2 kostki margaryny. Krem: budyń rozrobić z cukrem i ugotować na mleku i dodać do 1 kostki margaryny. Biszkopt podzielić na 2 części i przekładać...biszkopt+krem+dżem+biszkopt+krem+krówka.