ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Krówka bezówka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne ciasto na niedzielę lub święta.

Krówka bezówka

Składniki:

Krówka bezówka

 

  • 1 ciemny biszkopt (upieczony wg własnego przepisu)
  • puszka masy krówkowej
  • kostka masła
  • 20 dag bezów
  • 2 śmietany kremówki
  • 2 op. śmietan-fix
  • odrobina alkoholu do kremu
  • gorzka czekolada

Sposób przygotowania:

Krówka bezówka
Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na 2 części.W garnku rozetrzeć masło,a następnie dodawać do niego porcjami masę krówkową. Miksować.Można dodać do kremu odrobinę alkoholu.
Bezy rozkruszyć na małe kawałki. Dodać je do kremu i lekko wymieszać łyżką.Na osobnym talerzyku zostawić odrobinę kremu,a resztę wyłożyć na ciasto. Przykryć drugą częścią ciasta.Pozostawionym kremem wysmarować boki biszkoptu,Następnie ubić 2 kremówki ze śmietan-fixami. Wyłożyć na ciasto.Wierzch ciasta posypać startą na tarce gorzką czekoladą.