SUPERPRZEPIS

Rolada sernikowo-krówkowa

  • 1
  • monikaT83
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Rolada sernikowo-krówkowa Więcej zdjęć (5)

Miałam ochotę na roladę i na sernik więc połączyłam oba desery i wymyśliłam taką pyszną roladkę, serdecznie zapraszam:)

Składniki:

Rolada sernikowo-krówkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada sernikowo-krówkowa
Biszkopt: Przesiać obie mąki, dodać proszek do pieczenia, kakao wszystko wymieszać i odstawić na kilka chwil na bok. Do jajek dodać cukier i zmiksować go do otrzymania puszystości. Partiami dodawać mąkę i delikatnie wymieszać. Piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć delikatnie biszkopt z piekarnika i przełożyć na ściereczkę i zwinąć w rulon i zostawić do ostygnięcia. Masa serowa: Ser zmielić dwukrotnie. Przełożyć do garnka, dodać żółtka, margarynę pokrojona na mniejsze kawałki. Krówki pokroić dosyć drobno i dodać do sera. Postawić na ogień. Doprowadzić do zagotowania. Zmniejszyć płomień i gotować do rozpuszczenia cukierków. Zdjąć z ognia, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać. Postawić na ogień i ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia. Wykonanie: Na biszkopt wyłożyć masę serową i ściśle zrolować. Odłożyć do lodówki na całą noc. Następnego dnia w kąpieli wodnej roztopić czekoladę, ostudzić ją. Udekorować nią roladę. Smacznego!
Rolada sernikowo-krówkowa
w miseczce przesiac i wymieszać suche składniki
Rolada sernikowo-krówkowa
jajka ubić z cukrem na puszystą masę
Rolada sernikowo-krówkowa
do ser dodać krówki żółtka i zagotować
Rolada sernikowo-krówkowa
masę serowa rozsmarować na biszkopcie i zrolować