Sposób przygotowania:
Rolada sernikowo-krówkowa
Biszkopt: Przesiać obie mąki, dodać proszek do pieczenia, kakao wszystko wymieszać i odstawić na kilka chwil na bok. Do jajek dodać cukier i zmiksować go do otrzymania puszystości. Partiami dodawać mąkę i delikatnie wymieszać. Piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć delikatnie biszkopt z piekarnika i przełożyć na ściereczkę i zwinąć w rulon i zostawić do ostygnięcia. Masa serowa: Ser zmielić dwukrotnie. Przełożyć do garnka, dodać żółtka, margarynę pokrojona na mniejsze kawałki. Krówki pokroić dosyć drobno i dodać do sera. Postawić na ogień. Doprowadzić do zagotowania. Zmniejszyć płomień i gotować do rozpuszczenia cukierków. Zdjąć z ognia, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać. Postawić na ogień i ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia. Wykonanie: Na biszkopt wyłożyć masę serową i ściśle zrolować. Odłożyć do lodówki na całą noc. Następnego dnia w kąpieli wodnej roztopić czekoladę, ostudzić ją. Udekorować nią roladę. Smacznego!
gosiapiotrek23