Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Krówka z kokosem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

kolejna odsłona klasycznej krówki

Krówka z kokosem

Składniki:

Krówka z kokosem

 

  • 6 jajek
  • 6 łyzek maki
  • 6 łyzek cukru
  • 2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyzki kakao
  • Masa:
  • 1 ksotka masła
  • 400 g masy krówkowej
  • Polewa czekoladowa
  • Wiórki kokosowe
  • Herbatnki

 

Sposób przygotowania:

Krówka z kokosem
Białka ubic na sztywna pianę. Pod koniec dodać cukier i zmiksowac. Dodawac po 1 żółtku i cały czas miksować. Dodać przesitowaną make, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach. Przeciać na pół.
Masło utrzec na puch. Dodać do niego 2/3 masy krowkowej.
Biszkopta posmarować przygotowaną masą, nastepnie ułożyć herbatniki i posmarować 1/3 pozostałej czystej masy krówkowej. Znów ułożyć herbatniki i posmarować masą. Przyłozyc biszkoptem i polac polewa i postpac wiórkami kokosowymi.

Tagi:

jajko jajka mak