Sposób przygotowania:
Krówkowy Tort z Orzechami
Podkład biszkoptowy:
Ubijamy jajka na parze z cukrem, następnie dodajemy stopniowo mąkę. Pozniej dodajemy proszek do pieczenia na końcu ocet, delikatnie wymieszać i wylać na wysmarowana tłuszczem blachę. Piec ok 45 minut.
Krem do tortu:
Do miski wsypać paczkę kremu ajerkoniakowego następnie wlać 300 ml mleka i ubijać mikserem do momentu uzyskania konsystencji kremu.
Etap 3
Pieczony podkład biszkoptowy położyć na talerzu, następnie warstwę masy krówkowej, posypać na to skórki pomarańczy i przykryć kolejna warstwą biszkoptu. Na drugą warstwę biszkoptu rozsmarować masę krówkową i posypać 100 gram orzechów arachidowych. Na koniec położyć trzecią warstwę biszkoptu i posmarować całość tortu kremem do tortów ajerkoniakowym. Tort przyozdobić skorkami pomarańczy.
Ubijamy jajka na parze z cukrem, następnie dodajemy stopniowo mąkę. Pozniej dodajemy proszek do pieczenia na końcu ocet, delikatnie wymieszać i wylać na wysmarowana tłuszczem blachę. Piec ok 45 minut.
Krem do tortu:
Do miski wsypać paczkę kremu ajerkoniakowego następnie wlać 300 ml mleka i ubijać mikserem do momentu uzyskania konsystencji kremu.
Etap 3
Pieczony podkład biszkoptowy położyć na talerzu, następnie warstwę masy krówkowej, posypać na to skórki pomarańczy i przykryć kolejna warstwą biszkoptu. Na drugą warstwę biszkoptu rozsmarować masę krówkową i posypać 100 gram orzechów arachidowych. Na koniec położyć trzecią warstwę biszkoptu i posmarować całość tortu kremem do tortów ajerkoniakowym. Tort przyozdobić skorkami pomarańczy.