Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Krówkowy Tort z Orzechami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny Krówkowy Tort z Orzechami.

Krówkowy Tort z Orzechami

Składniki:

Krówkowy Tort z Orzechami

 

  • Podkład biszkoptowy:
  • 6 jajek
  • 12 łyżek maki
  • 6 łyżek cukru
  • Proszek do pieczenia
  • Łyżeczka octu
  • Krem:
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 1 paczka kremu do tortu ajerkoniakowego
  • 300ml mleka
  • 100 gram orzechów arachidowych
  • Skórka pomarańczowa

Sposób przygotowania:

Krówkowy Tort z Orzechami
Podkład biszkoptowy:
Ubijamy jajka na parze z cukrem, następnie dodajemy stopniowo mąkę. Pozniej dodajemy proszek do pieczenia na końcu ocet, delikatnie wymieszać i wylać na wysmarowana tłuszczem blachę. Piec ok 45 minut.

Krem do tortu:
Do miski wsypać paczkę kremu ajerkoniakowego następnie wlać 300 ml mleka i ubijać mikserem do momentu uzyskania konsystencji kremu.

Etap 3
Pieczony podkład biszkoptowy położyć na talerzu, następnie warstwę masy krówkowej, posypać na to skórki pomarańczy i przykryć kolejna warstwą biszkoptu. Na drugą warstwę biszkoptu rozsmarować masę krówkową i posypać 100 gram orzechów arachidowych. Na koniec położyć trzecią warstwę biszkoptu i posmarować całość tortu kremem do tortów ajerkoniakowym. Tort przyozdobić skorkami pomarańczy.