Sposób przygotowania:
Krucha szarlotka
Przygotować kruche ciasto. Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i zagnieść przy pomocy robota lub ręką. Ciasto podzielić na dwie równe części.
Zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Oprószyć cukrem waniliowym, wymieszać i odstawić.
Blaszkę o wymiarach 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Gdy ciasto się schłodzi na dno formy zetrzeć na tarce o grubych oczkach jedną część ciasta.
Na starte ciasto wyłożyć pokrojone jabłka. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.
Blaszkę wstawic do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 45-50 minut az wierzch ładnie się przyrumieni, funkcja góra dół.
Zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Oprószyć cukrem waniliowym, wymieszać i odstawić.
Blaszkę o wymiarach 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Gdy ciasto się schłodzi na dno formy zetrzeć na tarce o grubych oczkach jedną część ciasta.
Na starte ciasto wyłożyć pokrojone jabłka. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.
Blaszkę wstawic do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 45-50 minut az wierzch ładnie się przyrumieni, funkcja góra dół.