Sposób przygotowania:
Krucha szarlotka
Na stolnicę wysypać mąkę na środku zrobić niewielkie wgłębienie do którego wsypać mąkę, masło i cukier wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i zagnieść na jednolite ciasto. Wyrobione ciasto podzielić na 2 porcje, rozwałkować. Obrane jabłka pokroić, wymieszać z rodzynkami i cynamonem oraz cukrem i bułka tartą i pozostawić aby jabłka puściły sok. Część cista ułożyć na natłuszczonej blasze wyłożonej pergaminem i posmarować marmoladą, następnie wyłożyć wcześniej przygotowane jabłka z rodzynkami. Przykryć drugim plackiem, zacisnąć brzegi na środku wyciąć niewielki otwór. Posypać grubym cukrem włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni C na około 15 minut. Serdecznie zapraszam do przygotowania szarlotki i życzę Smacznego !