Sposób przygotowania:
Krucha szarlotka z mieszanymi jabłkamiETAP 1:
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i cukier puder wsypać do miski. Dodać żółtka i pokrojone na kawałki zimne masło. Z podanych składników zagnieść jednolite gładkie ciasto.
Ciasto uformować w wałek i podzielić na dwie części. Jedną trochę większą rozwałkować i wyłożyć na dno blachy o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać z jabłkami ze słoika, cynamonem i galaretką. Wyłożyć na podpieczony spód. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta.
Piec jeszcze ok. 50 minut w temperaturze 175 stopni. Wystudzić i posypać cukrem pudrem.
lukrowanepierniczki