Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Krucha tarta cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Smaczna przekąska lub propozycja na ciepłą kolację.Smakuje na ciepło jak i na zimno.Możemy podać udekorowaną ketchupem.

Krucha tarta cebulowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Krucha tarta cebulowa

 

 

Sposób przygotowania:

Krucha tarta cebulowa
Z podanych składników zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki na pół godziny.Po tym czasie ciasto wałkujemy i wylepiamy nim formę do tarty,posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą,o średnicy 25 cm.Ciasto nakłuwamy widelcem. Cebule obieramy i kroimy w cieniutkie półplasterki,dusimy do miękkości na odrobinie oleju.Oprószamy do smaku solą i pieprzem,odstawiamy do wystudzenia. Na przygotowane ciasto nakładamy farsz z cebuli i oprószamy ziołami. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krucha tarta cebulowa
Krucha tarta po upieczeniu w formie.Pyszna.