alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Kruche babeczki czekoladowe z kremem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Babeczki na jeden kęs do kawki.

Kruche babeczki czekoladowe z kremem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kruche babeczki czekoladowe z kremem

 

  • ciasto na babeczki,
  • 15 dag margaryna,
  • 30 dag mąka pszenna,
  • 2 łyżki cukier puder,
  • 2 szt żółtka,
  • 2 łyżki zimna woda,
  • 2 łyżki kakao,
  • Krem karmelowy,
  • 1 kostka margaryna,
  • 1 szt masa karmelowa w puszce,
  • posypka czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki czekoladowe z kremem
Z odważonej mąki zabieramy 2 łyżki mąki na konto 2 łyżek kakao a resztę zagniatamy z margaryną , żółtkami, kakao ,cukrem pudrem i wodą.Wstawiamy ciasto na pół godziny do lodówki. Zimnym ciastem wylepić małe foremki do babeczek. Babeczki pieczemy około 15 min w 190 st.Po wyjęciu z pieca po około 15 min wyjąć babeczki z foremek i odłożyć do całkowitego wystudzenia. Krem;margarynę ucieramy i dodajemy po jednej łyżce masy karmelowej cały czas ucierając.Kremem za pomocą szprycy napełnić zimne babeczki i posypać czekoladową posypką.
Kruche babeczki czekoladowe z kremem
Ciastem wylepić foremki do małych babeczek.
Kruche babeczki czekoladowe z kremem
Przed napełnieniem kremem babeczki dobrze wystudzić.