bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Babeczki z kremem toffi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Kruche babeczki wypełnione pysznym kremem toffi, są bardzo smaczne, po prostu rozpływają się w ustach.

Babeczki z kremem toffi

Składniki:

Babeczki z kremem toffi

 

  • Ciasto na babeczki:

 

 

 

  • 2 żółtka

 

  • 3/4 szklanki cukru

 

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

  • cukier waniliowy

 

  • Krem toffi:

 

  • 1 puszka gotowego kajmaku

 

 

  • Dodatkowo:

 

  • gwiazdki cukrowe

Sposób przygotowania:

Babeczki z kremem toffi
Na stolnicę wysypać przesiana mąkę, dodać pozostałe składniki, zagnieść gładkie ciasto. Ciasto cienko rozwałkować, foremki wysmarować tłuszczem, wylepić ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 10-15 minut, do uzyskania złotego koloru.

Masło utrzeć do białości, ucierając dodawać po łyżce masy kajmakowej. Masę przełożyć do worka cukierniczego, wypełnić wnętrze babeczek, posypać gwiazdkami cukrowymi.