Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z bitą śmietaną 2
Dwie szklanki mąki wsypujemy do miski. Dodajemy do niej również dwie łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy oraz cukier zwykły. Margaryny wrzucamy podzieloną na mniejsze kawałki do miski ze składnikami i siekamy wszystko nożem. Po czym dołączamy żółtko, dodajemy 6 łyżek mleka i 5 łyżki oleju i ponownie siekamy składniki. Zaczynamy zagniatać ciasto. Wkładamy na 20 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto wykładamy na foremki babeczek. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Babeczki pieczemy ok 10 -13 minut. Dwie śnieżki w proszku przygotowujemy zgodnie z instrukcją, która znajduje się na tyle opakowania. Galaretka rozpuszczamy dokładnie i odstawiamy do zastygnięcia.. Po zastygnięciu galaretkę kroimy w kostkę. Winogrono przecinamy na pół. Upieczone i wystudzone babeczki napełniamy bitą śmietaną, z jednej strony dodajemy dwie połówki winogrona a z drugiej strony posypujemy pokrojoną w kostkę galaretką. Odstawiamy na kilka godzin babeczki do lodówki.