Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z dwukolorowym kremem
Do mąki dodajemy sól, łyżkę cukru i łyżeczkę cukru waniliowego oraz pokrojone w drobną kostkę zimne masło. Wlewamy wodę, dodajemy żółtko jaja i zagniatamy gładkie ciasto, które zawijamy w folię aluminową i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na wysypanej mąką stopnicy na grubość około 0,3 cm i wylepiamy nim dokładnie posmarowane odrobiną oleju foremki do babeczek. Ciasto przykrywamy folią aluminową i zasypujemy grochem. Pieczemy około 12-13 minut w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni. Po tym czasie ściągamy folię z grochem i pieczemy babeczki jeszcze 2-3 minuty, aby się zarumieniły. Gdy babeczki wystygną, ubijamy na sztywno schłodzoną mocno śmietanę. Pod koniec dodajemy pozostały cukier i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodajemy ser mascarpone i dokładnie miksujemy. Do 1/3 przygotowanego kremu dodajemy zmiksowaną szklankę borówek amerykańkich i dokładnie mieszamy. Do każdej babeczki nakładamy porcję jasnego kremu, a następnie szprycą cukierniczą przybieramy je ciemnym kremem. Dekorujemy owocami oraz kolorową posypką.