alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kruche babeczki w środku z powidłami i orzechowa bezą. Bardzo smaczne,polecam.

Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą
Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojoną margarynę i posiekać nożem. Dodać żółtka, cukier puder i zagnieść ciasto. Ciasto włożyć do woreczka i schładzać 1 godzinę w lodówce. Ciastem wylepić małe foremki do babeczek. Na dno dać pół łyżeczki powideł śliwkowych i nałożyć kopczyk bezy orzechowej. Beza orzechowa: białka ubić na sztywno. Dodawać porcjami cukier i ubijać do rozpuszczenia się cukru. Dodać pokrojone orzechy i wymieszać. Piec w 180 st około 15 min.
Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą
ciasto włożyć do woreczka i schładzać godzinę w lodówce
Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą
wylepić ciastem foremki i nałożyć powidła
Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą
ubić białka na sztywno z cukrem i wymieszać z orzechami
Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą
na babeczki wyłożyć kopczyki z bezy orzechowej

Tagi:

beza bezy