zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kruche babeczki ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

pyszne babeczki na szybko.........

Kruche babeczki ze śmietaną

Składniki:

Kruche babeczki ze śmietaną

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki ze śmietaną
Do miksera z końcówką do siekania wrzucić wszystkie składniki na ciasto. Włączyć mikser i mieszać na opcji PULS aż składniki ze sobą się połączą. Ciasto wyjąć, zawinąć je w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut aby się schłodziło. Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki i podzielić je na dwie części. Jedną z nich wyłożyć na folię spożywczą, przykryć drugą warstwą folii i rozwałkować cienki placek. Z ciasta wycinać kółka, którymi należy wylepić foremki do babeczek i ponakłuwać ciasto widelcem. Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Upieczone babeczki wystudzić, po czym wyjąć je z foremek. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Przełożyć ją do szprycy i wyciskać śmietanę na każdą babeczkę. Na koniec babeczki udekorować winogronami i kawałkami nektaryny.