Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kruche babeczki ze śmietaną i owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Do babeczek można dodać ubitą śmietanę kremową, śnieżkę lub w sprayu

Kruche babeczki ze śmietaną i owocami

Składniki:

Kruche babeczki ze śmietaną i owocami

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki ze śmietaną i owocami
Mąkę przesiać, i razem z masłem dokładnie posiekać. Następnie dodać otartą skórkę z cytryny, spirytus, śmietanę, cukier puder, żółtka i rękami zagnieść ciasto, zawinąć folię, włożyć do lodówki na 1 godzinę. Foremki do babeczek posmarować masłem, posypać mąką. Ciasto rozwałkować, wykleić foremki babeczek, ułożyć na blaszce, do każdej włożyć kawałek brzoskwini. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 st na jasno złoty kolor około 10-15 minut. Upieczone babeczki wyjąć z foremek, ostudzić, napełnić bitą śmietaną i ozdobić świeżymi owocami. Podawać od razu po przygotowaniu.