katarzyna s.

katarzyna s.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 56]

Kruche ciasteczka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne ciasteczka, szybko się je robi i szybko znikają.

Kruche ciasteczka.

Składniki:

Kruche ciasteczka.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka.
Bardzo dobre ciasteczka, są kruche, ale miękkie, szybko znikają z talerza. Mąkę wymieszać z proszkiem i sodą oraz cukrem. Dodać miękkie masło, wyrobić kruszonkę, następnie dodać 1 jajko. Wyrobić ciasto, dodać otartą laskę wanilii. Ciasto rozwałkować, wykrawać drobne ciasteczka, smarować roztrzepanym jajkiem i posypywać cukrem. Piec około 15 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić i gotowe.