Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka
Z mąki, margaryny , żółtek i śmietany, zagnieść kruche ciasto i włożyć na co najmniej 1/2 godz do lodówki.
Po tym czasie wałkować cienkie ciasto na grubość 1/2 cm. Przenieść je na blachę wysmarowaną tłuszczem, lub wyłożoną papierem do pieczenia. Z białek i cukru-pudru ubić pianę, rozsmarować ją pędzelkiem na płacie ciasta. Radełkiem pociąć ciasto na prostokąty 3x7 cm.
Piec w 170 st. 10-15 min, do zrumienienia piany.
Po tym czasie wałkować cienkie ciasto na grubość 1/2 cm. Przenieść je na blachę wysmarowaną tłuszczem, lub wyłożoną papierem do pieczenia. Z białek i cukru-pudru ubić pianę, rozsmarować ją pędzelkiem na płacie ciasta. Radełkiem pociąć ciasto na prostokąty 3x7 cm.
Piec w 170 st. 10-15 min, do zrumienienia piany.
eli_555
Natala1210
mysza13k
luna
pocztylion2221