góralka

góralka

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Kruche ciasteczka

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Ciasteczka babci Janeczki, rozpływające się w ustach

Kruche ciasteczka

Składniki:

Kruche ciasteczka

 

 

  • Piana z 4 białek i 50 dkg cukru-pudru

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka
Z mąki, margaryny , żółtek i śmietany, zagnieść kruche ciasto i włożyć na co najmniej 1/2 godz do lodówki.
Po tym czasie wałkować cienkie ciasto na grubość 1/2 cm. Przenieść je na blachę wysmarowaną tłuszczem, lub wyłożoną papierem do pieczenia. Z białek i cukru-pudru ubić pianę, rozsmarować ją pędzelkiem na płacie ciasta. Radełkiem pociąć ciasto na prostokąty 3x7 cm.
Piec w 170 st. 10-15 min, do zrumienienia piany.

Tagi:

ciastka kruche