Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka
Przygotowanie:
Mąkę wysypać do miski, dodać pokrojone na kawałki masło i margarynę, oraz pozostałe składniki, szybko i dokładnie wyrobić ciasto. Najlepiej ciasto przełożyć do foliowego woreczka i schłodzić w lodówce przez 60 minut. Można też robić ciasteczka od razu.
Ciasto rozwałkować na grubość o 4-5 mm i wykrawać foremką ciasteczka.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać na blasze ciastka i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez ok.15 minut (lub do zrumienienia ciastek).
Mąkę wysypać do miski, dodać pokrojone na kawałki masło i margarynę, oraz pozostałe składniki, szybko i dokładnie wyrobić ciasto. Najlepiej ciasto przełożyć do foliowego woreczka i schłodzić w lodówce przez 60 minut. Można też robić ciasteczka od razu.
Ciasto rozwałkować na grubość o 4-5 mm i wykrawać foremką ciasteczka.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać na blasze ciastka i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez ok.15 minut (lub do zrumienienia ciastek).
mocsłodkości
ciasteczka
Danusia19671
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
robaczek