Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka kwiatki
Miękkie masło wkładam do miski i miksuję z cukrem, jajkami i solą do białości. Miksując na niskich obrotach dodaję po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Następnie dodaję kandyzowaną skórkę pomarańczową, ekstrakt z wanilii i dokładnie mieszam. Ciasto chłodzę w lodówce 30 minut.
Po tym czasie ciasto rozwałkowuję na lekko posypanym mąką blacie i wycinam foremką ciasteczka. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w temperaturze 180*C około 11 minut. Studzę na kratce kuchennej.
Po tym czasie ciasto rozwałkowuję na lekko posypanym mąką blacie i wycinam foremką ciasteczka. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w temperaturze 180*C około 11 minut. Studzę na kratce kuchennej.
mali.na
sakura