Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka motylki
Najpierw należy w robocie z nożami do siekania połączyć składniki na oba ciasta oddzielnie. Każde lekko wyrobić ale szybko, włożyć do woreczka i schować na 15 minut do zamrażarki. Potem wyjąc oba ciasta, podzielić na 4 części każde ciasto. Wałkować je osobno na placki o grubości kilku milimetrów.
Potem nałożyć jedno ciasto na drugie, nierówności odciąć a placek powinien mieć kształt prostokąta. Potem przeciąć na pól i każdy kawałek ciast zwinąć w roladki. Obie roladki przyłożyć do siebie łączeniem u góry ma być nie przyklejone do rolady i ciąć na plastry o grubości kilku milimetrów.
Teraz roladki położyć na blacie na płasko i przez środek ścisnąć je tak aby utworzyły coś na kształt motyla. Motylki układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia i piec 15 -17 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z termoobiegiem. Upieczone wystudzić, można posypać cukrem pudrem.
Potem nałożyć jedno ciasto na drugie, nierówności odciąć a placek powinien mieć kształt prostokąta. Potem przeciąć na pól i każdy kawałek ciast zwinąć w roladki. Obie roladki przyłożyć do siebie łączeniem u góry ma być nie przyklejone do rolady i ciąć na plastry o grubości kilku milimetrów.
Teraz roladki położyć na blacie na płasko i przez środek ścisnąć je tak aby utworzyły coś na kształt motyla. Motylki układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia i piec 15 -17 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z termoobiegiem. Upieczone wystudzić, można posypać cukrem pudrem.
misia5
kołczu
zewa
iziona
jaga85
czekoladka_m
zewa
2milutka
zewa
Fajne były, bo już zjedli :)
Silver
zewa
Dziękuję, a ciasteczka smaczne :)