Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka na baby showerETAP 1:
 
Przygotowujemy kruche ciasto. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiewamy na stolnicę, dodajemy przesiany cukier puder, żółtka, szczyptę soli i masło. 
Masło siekamy nożem wraz z resztą składników. Następnie ciasto zagniatamy ręcznie. Ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. 
Następnie ciasto rozwałkowujemy i za pomocą foremki wycinamy z niego parzystą ilość kawałków o dowolnym kształcie, np. serduszek. 
Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na złocisty kolor w temp. 180 st. C przez 15-20 minut.
ETAP 2:
 
Na połowie ostudzonych ciasteczek rozsmarowujemy powidła. Każde ciastko z powidłami przykrywamy drugim, wolnym ciasteczkiem.
ETAP 3:
 
Przygotowujemy polewę. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy masło, mieszamy. 
Dodajemy śmietanę i mieszamy na jednolitą polewę. Polewę dzielimy na dwie części, jedną z nich zabarwiamy barwnikiem.
Ciastka polewamy polewą.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
