Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka w trzech kolorachETAP 1:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, budyniem i cukrem pudrem, posiekać z masłem, podzielić na trzy części.
ETAP 2:
Do jednej części dodać kakao, żółtko i 2 łyżki śmietany.
ETAP 3:
Do drugiej części dodać puree z dyni, łyżkę śmietany i wiórki kokosowe.
ETAP 4:
Do trzeciej części dodać otartą skórkę z cytryny i resztę śmietany. Każdy kolor ciasta oddzielnie zagnieść i rozwałkować.
ETAP 5:
Posmarować białkiem ułożyć jedno na drugim, zwinąć w roladę. Zawinąć w folię spożywczą, włożyć do zamrażalnika na 15 minut. Następnie pokroić w 1 cm krążki
ETAP 6:
Po dwa krążki układać obok siebie i przez środek dość mocno ścisnąć.
ETAP 7:
Ostrym nożem naciąć w czterech miejscach tworząc kwiatuszki tak jak na zdjęciu.
ETAP 8:
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.
ciasteczka