Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka w trzech kolorachETAP 1:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, budyniem i cukrem pudrem, posiekać z masłem, podzielić na trzy części.
ETAP 2:

Do jednej części dodać kakao, żółtko i 2 łyżki śmietany.
ETAP 3:

Do drugiej części dodać puree z dyni, łyżkę śmietany i wiórki kokosowe.
ETAP 4:

Do trzeciej części dodać otartą skórkę z cytryny i resztę śmietany. Każdy kolor ciasta oddzielnie zagnieść i rozwałkować.
ETAP 5:

Posmarować białkiem ułożyć jedno na drugim, zwinąć w roladę. Zawinąć w folię spożywczą, włożyć do zamrażalnika na 15 minut. Następnie pokroić w 1 cm krążki
ETAP 6:

Po dwa krążki układać obok siebie i przez środek dość mocno ścisnąć.
ETAP 7:

Ostrym nożem naciąć w czterech miejscach tworząc kwiatuszki tak jak na zdjęciu.
ETAP 8:

Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.
ciasteczka