Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z bakaliami
Ciasto: Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy do miski. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, sól, mleko i masło. Wszystko wyrabiamy rękoma, można sobie pomóc mikserem. Ale ręce są do tego najlepsze. Wkładamy wyrobione ciasto na 20-30 minut do lodówki. Na stolnicy wysypanej mąką rozwałkowujemy ciasto na grubość 3-4mm, szklanką wykrajamy placki o średnicy ok 6-7 cm. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku od 7 minut w tem 180^C, aż zrobią się jasnozłote. Wyjmujemy, czekamy aż ostygną, na środek nakładamy masę krówkową, zostawiamy obwódkę ok 1/2, 1 cm. Na masę nakładamy mieszankę studencką. Polewę rozpuszczamy i polewamy nią ciasteczka. Smacznego.
marietta
Karolaa