Sposób przygotowania:
Budyniowe z serem na kruchym cieście
Najpierw zabieram się za kruche ciasto, wyręczam się robotem, na koniec tylko zagniatam w misce, rozprowadzam go na blaszce ( 26 x 38) wyłożonej papierem do pieczenia.
Budynie gotuję w litrze mleka i gorące wykładam na ciasto. Odkładam do ostudzenia.
Masa serowa: Z jajek oddzielam żółtka od białek , białka ubijam ze szczyptą soli na sztywno. Kasię ucieram z cukrem, do utartej dodaję na przemian ser i żółtka , nadal miksując dodaję cukier z wanilią i budyń. Zmniejszam obroty miksera do minimum i dodaję porcjami ubitą pianę. Gotową masę wykładam na całkiem zimny budyń. Ciasto piekę około 50 minut temp. 180 st. C termo obieg.
Budynie gotuję w litrze mleka i gorące wykładam na ciasto. Odkładam do ostudzenia.
Masa serowa: Z jajek oddzielam żółtka od białek , białka ubijam ze szczyptą soli na sztywno. Kasię ucieram z cukrem, do utartej dodaję na przemian ser i żółtka , nadal miksując dodaję cukier z wanilią i budyń. Zmniejszam obroty miksera do minimum i dodaję porcjami ubitą pianę. Gotową masę wykładam na całkiem zimny budyń. Ciasto piekę około 50 minut temp. 180 st. C termo obieg.
alaaa
cris
edytaha
zbysiowa