Sposób przygotowania:
Kruche ciasto drożdżowe na pizzę.
Zaczyn:
drożdże zasypać cukrem, mąką (1-2łyżki) i pół szklanki ciepłej wody i odstawiamy na 30minut.
W pozostałej wodzie rozpuścić sól i dodać oliwę z oliwek, mąkę i zaczyn. (ciasto dzielimy na 3placki i odstawiamy do wyrośnięcia). Posmarować blachę oliwą (jeden róg pozostawiamy nie posmarowany do przyklejenia ciasta) i rozciągamy na jej powierzchni ciasto cienką warstwą. Dodać dodatki według upodobania. Piec 15-20min w temperaturze 220-250st C.
drożdże zasypać cukrem, mąką (1-2łyżki) i pół szklanki ciepłej wody i odstawiamy na 30minut.
W pozostałej wodzie rozpuścić sól i dodać oliwę z oliwek, mąkę i zaczyn. (ciasto dzielimy na 3placki i odstawiamy do wyrośnięcia). Posmarować blachę oliwą (jeden róg pozostawiamy nie posmarowany do przyklejenia ciasta) i rozciągamy na jej powierzchni ciasto cienką warstwą. Dodać dodatki według upodobania. Piec 15-20min w temperaturze 220-250st C.