Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z bananami a'la tarta
CIASTO: tortownica o średnicy 24cm Mąkę mieszamy z cukrem. Masło kroimy w kosteczkę i dodajemy do mąki. Wszystko razem zagniatamy dodając wodę. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji formujemy kulę i wkładamy do lodówki na około godzinę. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Ciastem wyklejamy spód i boki. Nakłuwamy dokładnie widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200stopni przez 10min a następnie w 180st przez 30min.Po wystudzeniu wyjmujemy z formy. Wydrążamy środek na głębokość kilku milimetrów. Smarujemy masą. Układamy banany pokrojone w plasterki. Przykrywamy śmietanką. (śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem i śmietan fixem). Na wierzchu układamy ponownie plasterki bananów. Posypujemy wszystko pokruszonym ciastem , które uzyskaliśmy z wydrążonego środka. Wkładamy do lodówki na około 1h. Smacznego !!!