LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kruche ciasto z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wyśmienite nie tylko na gorąco.

Kruche ciasto z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche ciasto z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Kruche ciasto z brzoskwiniami
Zagnieśc kruche ciasto z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, cukru, masła i jaja. 2/3 ciasta rozwałkowac na grubośc ok. 2 cm, ułożyc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekac w 180 stopniach przez ok. 25 minut. W tym czasie umyc i osuszyc brzoskwinie, pozbawic pestek i pokroic w plastry. Owoce rozłożyc na zapieczonym spodzie, posypac cukrem i cynamonem. Z pozostałego ciasta odrywac małe kawałki i posypac brzoskwinie. Całośc piec przez ok. pół godziny.
Kruche ciasto z brzoskwiniami
Przygotowanie i zapieczenie ciasta kruchego.
Kruche ciasto z brzoskwiniami
Rozłożenie plastów brzoskwiń na kruchym spodzie.
Kruche ciasto z brzoskwiniami
Posypanie brzoskwiń na cieście cukrem i cynamonem.
Kruche ciasto z brzoskwiniami
Przykrycie brzoskwiń kawałkami kruchego ciasta.