Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z jabłkami
Ciasto: Z podanych składników zagnieść szybko jednolite ciasto, schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na dno blachy wyłożyć ciasto.
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce na plasterki (lub pokroić). Wyłożyć na ciasto, oprószyć cynamonem.
Beza: Ubić pianę z odrobiną soli, stopniowo dodając cukier puder. Bezę wyłożyć na jabłkach.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 40-45 minut.
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce na plasterki (lub pokroić). Wyłożyć na ciasto, oprószyć cynamonem.
Beza: Ubić pianę z odrobiną soli, stopniowo dodając cukier puder. Bezę wyłożyć na jabłkach.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 40-45 minut.