Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z musem dyniowym i budyniem
Z podanych składników( oprócz kakao) zagniatamy kruche ciasto i dzielimy na dwie części. Z części przeznaczonej na wierzch ciasta odrywamy połowę albo ok 1/3 ciasta i dodajemy kakao. Zagniatamy i wszystkie części ciasta odkładamy do lodówki.
Część mleka odlewamy a resztę stawiamy do gotowania z łyżką masła. Budynie i cukier rozprowadzamy w odlanym mleku. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy. Gotujemy aż zgęstnieje.
Wyjmujemy cisto z lodówki i największą częścią wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki. Na ciasto kładziemy mus dyniowy i przykrywamy budyniem (gorącym ).
Z jasnego i ciemnego ciasta robimy kruszonkę i zasypujemy całość. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
Część mleka odlewamy a resztę stawiamy do gotowania z łyżką masła. Budynie i cukier rozprowadzamy w odlanym mleku. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy. Gotujemy aż zgęstnieje.
Wyjmujemy cisto z lodówki i największą częścią wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki. Na ciasto kładziemy mus dyniowy i przykrywamy budyniem (gorącym ).
Z jasnego i ciemnego ciasta robimy kruszonkę i zasypujemy całość. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
SylaUla