Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z owocami leśnymi.
Najpierw posiekać i zagnieść mąkę,masło z cukrem na kruszonkę,
uformować kulę,zawinąć w folię.Schłodzić 30 min. w lodówce,a po
wyjęciu zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.Ciasto przygotować podobnie,wyrobić i zagnieść.Schłodzić,rozwałkować,wylepić ciastem natłuszczoną blachę i wstawić na 30 min.do piekarnika nagrzanego do 200 st.C.Na 5 min.wysunąć ciasto i nałożyć owoców i posypać kruszonką.Piec 15 min.Wyjąć,wystudzić,pokroić i jeść.
uformować kulę,zawinąć w folię.Schłodzić 30 min. w lodówce,a po
wyjęciu zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.Ciasto przygotować podobnie,wyrobić i zagnieść.Schłodzić,rozwałkować,wylepić ciastem natłuszczoną blachę i wstawić na 30 min.do piekarnika nagrzanego do 200 st.C.Na 5 min.wysunąć ciasto i nałożyć owoców i posypać kruszonką.Piec 15 min.Wyjąć,wystudzić,pokroić i jeść.