Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Pieczony szpik wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Przysmak naszych przodków czyli szpik kostny to krzepiące i treściwe danie idealne na mroźne dni :-)

Pieczony szpik wołowy

Składniki:

Pieczony szpik wołowy

 

Sposób przygotowania:

Pieczony szpik wołowy
Kości szpikowe umyj i osusz, piekarnik nagrzej do 170 stopni, każdą kość z każdej strony posyp solą, pieprzem i odrobiną suszonego tymianku.

Kości szpikowe przełóż do głębokiego naczynia żaroodpornego, dodaj przekrojoną główkę czosnku i wstaw do pieca na 30 min.

Upieczony szpik podawaj z pieczywem, upieczonym czosnkiem i korniszonami.