Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z rabarbarem 3
Mąkę przesiać na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia przez sito. Dodać cukier wanilinowy. Następnie posypać cukrem pudrem. Zrobić dziurkę i wbić żółtka oraz dodać margarynę. Posiekać wszystko nożem. Wyrobić dość wolne ciasto. Dodać śmietanę i dalej wyrabiać. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować i wyłożyć na brytfannie. Na tę część na brytfannie dać pokrojony w kostkę rabarbar (obrany ze skórki) i posypać cukrem. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Posypać cukrem. Wyłożyć po trochu obok rabarbaru. Drugą część ciasta rozwałkować i wyłożyć na rabarbar. Całość włożyć do piekarnika i piec w 180 st. przez ok. 45 minut. Po upieczeniu wyjąć i posypać cukrem pudrem.