Sposób przygotowania:
Kruche grzybki
Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie z ciasta formować kuleczki wielkości duzego orzecha laskowego i kłaść w odstępach na blaszce posmarowanej masłem. W każdą kuleczkę wcisnąć i wyjąć szyjkę buteleczki maczanej w kakao. Piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO!
UWAGA:
Aby ciasteczka były niewielkie należy użyć małej buteleczki, ja użyłam buteleczkę na lekarstwa (do kupienia w aptece).
Z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie z ciasta formować kuleczki wielkości duzego orzecha laskowego i kłaść w odstępach na blaszce posmarowanej masłem. W każdą kuleczkę wcisnąć i wyjąć szyjkę buteleczki maczanej w kakao. Piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO!
UWAGA:
Aby ciasteczka były niewielkie należy użyć małej buteleczki, ja użyłam buteleczkę na lekarstwa (do kupienia w aptece).