Sposób przygotowania:
Kruche kakaowe babeczki z brzoskwiniami i kajmakie
Ze składników potrzebnych do wykonania spodów szybko zagnieść ciasto, aby zebrało jak najmniej ciepła.
Rozwałkuj je na grubość ok. 2-3 mm. Powykrawaj krążki (możesz do tego użyć metalowych foremek do spodów), a następnie dokładnie wylep nimi foremki, tak, aby ciasto dokładnie przylegało.
Spody ponakłuwaj.
Piekarnik nagrzej do 190 st. i piecz w nim babeczkowe spody przez 15 minut.
Każdą z upieczonych babeczek wypełnij 1-2 łyżeczkami pokrojonych brzoskwiń.
Następnie przełóż do rękawa lub szprycy masę krówkową i udekoruj nią babeczki.
Rozwałkuj je na grubość ok. 2-3 mm. Powykrawaj krążki (możesz do tego użyć metalowych foremek do spodów), a następnie dokładnie wylep nimi foremki, tak, aby ciasto dokładnie przylegało.
Spody ponakłuwaj.
Piekarnik nagrzej do 190 st. i piecz w nim babeczkowe spody przez 15 minut.
Każdą z upieczonych babeczek wypełnij 1-2 łyżeczkami pokrojonych brzoskwiń.
Następnie przełóż do rękawa lub szprycy masę krówkową i udekoruj nią babeczki.
Nina W.
CarpeCatino