CarpeCatino

CarpeCatino

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Kruche kakaowe babeczki z brzoskwiniami i kajmakie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Niezbyt słodkie kruche babeczki z wyczuwalnym aromatem rumu, przełamane smakiem pysznych brzoskwiń oraz słodyczą kajmaku.

Kruche kakaowe babeczki z brzoskwiniami i kajmakie

Składniki:

Kruche kakaowe babeczki z brzoskwiniami i kajmakie

na kruche spody

dodatkowo

  • 2-3 brzoskwinie
  • puszka masy kajmakowej o smaku krówkowym

Sposób przygotowania:

Kruche kakaowe babeczki z brzoskwiniami i kajmakie
Ze składników potrzebnych do wykonania spodów szybko zagnieść ciasto, aby zebrało jak najmniej ciepła.

Rozwałkuj je na grubość ok. 2-3 mm. Powykrawaj krążki (możesz do tego użyć metalowych foremek do spodów), a następnie dokładnie wylep nimi foremki, tak, aby ciasto dokładnie przylegało.

Spody ponakłuwaj.

Piekarnik nagrzej do 190 st. i piecz w nim babeczkowe spody przez 15 minut.

Każdą z upieczonych babeczek wypełnij 1-2 łyżeczkami pokrojonych brzoskwiń.

Następnie przełóż do rękawa lub szprycy masę krówkową i udekoruj nią babeczki.

Tagi:

jajko jajka