Sposób przygotowania:
Kruche kwadraty z miodem i orzechami
Do rozdrabniacza wsypać mąkę i cukier puder. Wrzucić pokrojone masło i zmiksować. Następnie dodać jajko i ponownie zmiksować. Ciasto rozprowadzić w blaszce o wymiarach około 18x25, schłodzić godzinę w lodówce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 minut. W międzyczasie orzechy przebrać i posiekać. W rondelku o grubym dnie rozpuścić masło z mlekiem, cukrem i miodem, zagotować. Wrzucić orzechy i gotować 2-3 minuty. Wyjąć ciasto z piekarnika, zalać orzechami i wstawić na około 10-12 minut aż będzie złoto-brązowe. Wystudzić na kratce Kruche ciasto z orzechami najlepiej smakuje na drugi dzień. Pokroić je w kwadraty najłatwiej będzie bardzo ostrym nożem