agnieszka32910

agnieszka32910

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 42]

Kruche misiaczki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kruche misie idealnie nadają się na imprezkę urodzinową dziecka

Kruche misiaczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kruche misiaczki

 

Sposób przygotowania:

Kruche misiaczki

  1. Ze wszystkich składników (oprócz kakao) zagnieść ciasto.

  2. Masę podzielić na pół. Do połowy dodać kakao. Obie części ciasta włożyć do woreczków i schłodzić w lodówce przez około 2 godziny.e ciasteczka będą kruche)

  3. Następnie ciasta rozwałkować. Wycinać ciasteczka za pomocą szklanki oraz kieliszka.

  4. Na jednego misia potrzebujemy jedno duże ciasteczko i trzy małe. Ciasteczka łączymy (tak jak to jest przedstawione na zdjęciach) oczy i nosek formujemy z ciasta.

  5. Pieczemy ok 15 min w temperaturze ok 180C.

  6. Oczy i nosek można również wykonać z białej i ciemnej czekolady

Kruche misiaczki
Z rozwałkowanego ciasta wycinamy szklanką i kieliszkiem kółeczka
Kruche misiaczki
Dwa małe kółeczka obcinamy przy brzegu tworząc uszka
Kruche misiaczki
Na sam koniec robimy z ciasta oczka i nosek

Tagi:

jajko jajka