Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Kruche orzechowe ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Nie wymagają dużo pracy,a wychodzą pyszne,kruche i pachnące orzechami.Jeszcze ciepłe znikają prosto z blaszki.

Kruche orzechowe ciasteczka

Składniki:

Kruche orzechowe ciasteczka

 

Sposób przygotowania:

Kruche orzechowe ciasteczka
Z podanych składników zagniatamy ciasto,wstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie ciasto wałkujemy i za pomocą foremek wycinamy ciasteczka.Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.W ciasteczkach możemy zrobić dziurki,będzie można je potem zawiesić na choince. Ciasteczka pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.Upieczone studzimy.

Tagi:

jajko jajka