gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Kruche owocowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fajny deserek na podwieczorek.

Kruche owocowe babeczki

Składniki:

Kruche owocowe babeczki

 

  • 3/4 szklanki cukru
  • 30 dag masła
  • 2 żółtka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 cytryna
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 łyżka kakao
  • 25 dag twarogu
  • 1 cukier waniliowy
  • 5 łyżek cukru waniliowego
  • różne owoce np. truskawki, winogron, mandarynki, kiwi

Sposób przygotowania:

Kruche owocowe babeczki
Masło posiekaj i połącz z cukrem, żółtkami i mąką. Dodaj kilka kropel soku z cytryny i szybko zagnieć ciasto. Podziel je na 2 części. Do jednej z nich dodaj kakao i ugniataj ciasto aż stanie się brązowe. 2 części włóż do lodówki na 15 min. Ciasto wyjmij z lodówki, urywaj małe kawałki i wylepiaj nimi foremki do babeczek. Ułóż je na blaszce. Piecz 15 min. Upieczone babeczki wyjmij z foremek. Galaretkę rozpuść w 1/3 zalecanej wody w instrukcji na opakowaniu. Odstaw aby się stężała. Twaróg utrzyj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Do całości dodaj tężejąca galaretkę. Przygotowaną masę wstaw do lodówki. Schłodzoną przełóż do rękawa cukierniczego i napełniaj nią babeczki. W masę wciskaj świeże kawałki owoców.

Tagi:

winogrona