anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Kruche rożki waniliowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo kruche ciasteczka w kształcie malutkich rożków i o delikatnym smaku budyniu waniliowego zachwycą nie tylko dzieci.

Kruche rożki waniliowe

Składniki:

Kruche rożki waniliowe

 

  • mąka tortowa - 200 g
  • miękkie masło - 100 g
  • cukier puder – 50 g
  • budyń waniliowy bez cukru - 1 op.
  • żółtka - 2 szt.
  • mleko - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Kruche rożki waniliowe
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać pozostałe składniki, posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto. Odrywać małe kawałki ciasta i formować ciastka w kształcie małych rożków. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i piec 10-12 minut. Wystudzić na kratce kuchennej, a następnie posypać cukrem pudrem.

Tagi:

beza bezy