Sposób przygotowania:
Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe1.
![Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-sliwkowo-jablkowo-malinowe-433458.jpg)
Do miski włożyć wszystkie składniki na kruche ciasto.
2.
![Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-sliwkowo-jablkowo-malinowe-433459.jpg)
Wyrobić rękami na jednolitą masę, a następnie schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Średnią blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a potem rozłożyć na papierze 2/3 ciasta.
3.
![Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-sliwkowo-jablkowo-malinowe-433461.jpg)
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno. Potem dodać galaretkę ametystowa i ponownie zmiksować.
4.
![Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-sliwkowo-jablkowo-malinowe-433462.jpg)
Pianę wymieszać ze śliwkami pokrojonymi na mniejsze części. Następnie wyłożyć na spód ciasta.
5.
![Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-sliwkowo-jablkowo-malinowe-433463.jpg)
Na pianie ułożyć jabłka pokrojone na mniejsze części oraz świeże maliny.
6.
![Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-sliwkowo-jablkowo-malinowe-433464.jpg)
Na wierzch poskubać w palcach resztę ciasta.
7.
![Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-sliwkowo-jablkowo-malinowe-433465.jpg)
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 45 minut do tzw. "suchego patyczka".
8.
![Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-sliwkowo-jablkowo-malinowe-433466.jpg)
Chłodne ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego !