Sposób przygotowania:
Kruche śliwkowo - jabłkowo - malinowe1.
Do miski włożyć wszystkie składniki na kruche ciasto.
2.
Wyrobić rękami na jednolitą masę, a następnie schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Średnią blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a potem rozłożyć na papierze 2/3 ciasta.
3.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno. Potem dodać galaretkę ametystowa i ponownie zmiksować.
4.
Pianę wymieszać ze śliwkami pokrojonymi na mniejsze części. Następnie wyłożyć na spód ciasta.
5.
Na pianie ułożyć jabłka pokrojone na mniejsze części oraz świeże maliny.
6.
Na wierzch poskubać w palcach resztę ciasta.
7.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 45 minut do tzw. "suchego patyczka".
8.
Chłodne ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego !