Sposób przygotowania:
Kruche z budyniem ,bananami i galaretką
Ciasto: 1. Wsypujemy na stół mąkę robimy zagłębienie. 2. Dodajemy margarynę pokrojoną na wiórka. 3. Żółtka wbijamy do środka . 4. Wsypujemy cukier i proszek do pieczenia. 5. Wyrabiamy ciasto i zawijamy we folie i do lodówki do schłodzenia na 1 godzinę. 6. Schłodzone ciasto wałkujemy na placek. 7. Ciasto na wałek i obklejamy formęMasa: Gotujemy mleko 200 ml , dodajemy budyń rozmieszany w 200 ml mleka z cukrem . Studzimy budyń i miksujemy z margaryną. Masę wykładamy na ostudzone ciasto kruche. Banany kroimy w plasterki i układamy na masie budyniowej . Galaretkę rozrabiamy w 800 ml wody , czekamy aż stężeje i zalewamy budyń.