Sposób przygotowania:
Kruche z budyniem i malinami
Mąkę posiekać z margaryną, dodać żółtka, cukier, olej i proszek do pieczenia i zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na dwie nierówne części. Większą rozwałkować i przełożyć na blaszkę o wymiarach 24x28 cm. Na cieście rozsypać zamrożone owoce.
Budyń ugotować w 2,5 szklanki mleka i wylać na owoce.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę i rozłożyć ją na budyniu. Resztę ciasta zetrzeć na wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Budyń ugotować w 2,5 szklanki mleka i wylać na owoce.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę i rozłożyć ją na budyniu. Resztę ciasta zetrzeć na wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego :)