aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Kruche z porzeczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszne ciasto w sam raz na nadchodzące dni, multum witamin i sama słodycz w piance na wierzchu! Polecam!

Kruche z porzeczkami

Składniki:

Kruche z porzeczkami

 

  • Ciasto:
  • 40 dag mąki
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 26 dag margaryny
  • 12 dag cukru
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki śmietany
  • Piana:
  • 8 białek
  • 3 szkl czerwonej porzeczki
  • 56 dag cukru

Sposób przygotowania:

Kruche z porzeczkami
Ciasto: Z mąki, margaryny, proszku do pieczenia, cukru, żółtek i śmietany zarabiamy ciasto. Rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę o wymiarach 25/36 wyłożoną papierem do pieczenia.

Umyte i odsączone porzeczki wykładamy na ciasto.

Piana: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Pianę wykładamy na porzeczki i pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.  

Tagi:

ciasto