Sposób przygotowania:
Kruchy z porzeczkami i kokosem
CIASTO: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy sypnie składniki i razem mieszamy. Dokładamy tłuszcz i żółtka. Zagniatamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części. Pierwszą część wykładamy na spód przygotowanej blaszki. Nakłuwamy widelcem. Na wyłożony spód wylewamy masę kokosową. Następnie układamy na niej porzeczki. Drugą połowę ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach i wykładamy na porzeczki. Całość wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 50 minut w 180˚C. MASA KOKOSOWA: Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych dokładamy stopniowo cukier. Następnie dodajemy wymieszane ze sobą sypkie składniki (mąkę, proszek do pieczenia, budyń, kokos) oraz śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i wylewamy na ciasto kruche. OWOCE: Owoce obieramy z szypułek, myjemy i osuszamy. Tak przygotowane wykładamy na masę kokosową.
Magdalenaa
reanja
edytaha
marietta
jaga85
Oczywiście, bardzo zapraszam:)