Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem i bezą
Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, wylepiamy nim formę (25x34 cm) nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 10-15 minut.
Rabarbar kroimy na małe kawałki.
Żółtka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i budyniem. Dodajemy pokrojony rabarbar, dokładnie mieszamy i masę wykładamy na podpieczone ciasto.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 30 minut. Z białek ubijamy pianę, ucierając dodajemy cukier.
Wykładamy na ciasto i pieczemy jeszcze przez 10-15 minut do uzyskania złotego koloru.
Rabarbar kroimy na małe kawałki.
Żółtka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i budyniem. Dodajemy pokrojony rabarbar, dokładnie mieszamy i masę wykładamy na podpieczone ciasto.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 30 minut. Z białek ubijamy pianę, ucierając dodajemy cukier.
Wykładamy na ciasto i pieczemy jeszcze przez 10-15 minut do uzyskania złotego koloru.