Sposób przygotowania:
Krucho-drożdżowe rogaliki
Mąkę przesiać, posiekać z masłem. Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru. Połączyć wszystkie składniki . Szybko zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować na prostokąt grubości ok, 0,5 cm. Pokroić na pasy szerokie na 10-12 cm.A te na trójkąty. U podstawy każdego trójkąta nałożyć łyżeczkę powideł i zwinąć zaczynając od podstawy rogalika. Blachę natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia i układać rzędami rogaliki zachowując odstęp. Zostawić na 15-20 min do wyrośnięcia. Posmarować pozostałym białkiem. Piec do zarumienienia się w temp. 180*C.
junette
margolata
Nelka004
Henia
Informacja dla osoby nie czytającej ze zrozumieniem! Komentarz ma dotyczyć potrawy, a nie chamskich wycieczek. Takich ostrych jak ty, było tu dużo.Ich już dawno nie ma, ja jestem.A wiesz dlaczego? Bo śmieje się z jedynek,chamstwa i zacietrzewienia gówniar, którym się wydaje,że zawładnęły światem.